Over Inzicht & Impact

Inzicht & Impact is een klein en flexibel marktonderzoekbureau, gespecialiseerd in duurzaam consumentengedrag en maatschappelijke vraagstukken. We bieden een breed aanbod aan marktonderzoekdiensten aan. We zijn een netwerkorganisatie, waardoor we alle mogelijke onderzoeksmethoden kunnen leveren. We zijn een zusterbedrijf van Future of Food Institute

Oprichter Durk Bosma

Durk Bosma

Research Director

Durk is een marktonderzoekarchitect met meer dan 20 jaar ervaring. Sinds 2005 werkt hij als ondernemer in de insight wereld. Hij is de schrijver van een veelgeprezen marktonderzoeksboek dat handelt over het opzetten van effectieve marktonderzoeken, na het achterhalen van de echte onderzoeksvragen (‘Wat is de vraag?’). Hij leerde het vak bij Research International en leerde hoe inzichten worden toegepast door marketeers bij Pepsi en KLM. In 2022 en 2013 werd hij genomineerd als ‘Onderzoeker van het jaar’ door de Nederlandse brancheorganisatie MOA.

Ons verhaal

Ik heb Inzicht & Impact opgericht in 2016, nadat ik me realiseerde dat ik blijer werd van marktonderzoek doen voor opdrachtgevers die iets willen betekenen voor de maatschappij. Bovendien hebben juist deze organisaties veel behoefte aan inzicht in hun doelgroep en niet altijd de middelen en kennis om professioneel onderzoek te kunnen doen.

We werken sinds de oprichting veel voor duurzame merken, gemeenten, onderwijsorganisaties, NGO’s en start-ups met een duurzaamheidsdoel.

Uit Inzicht & Impact is een ander marktonderzoekbureau voortgekomen, Future of Food Institute. Dit (internationale) onderzoeksbureau is volledig gespecialiseerd in consumentengedrag op het gebied van duurzame voeding.

Wij helpen marketeers om de juiste keuzes te maken, op basis van helder en gedegen inzicht in de doelgroep en de markt.

We zijn gespecialiseerd in duurzaam consumentengedrag en maatschappelijk relevante vraagstukken. Op deze manier helpen wij impact te maken.

+31(0)6 1423 2441
durkbosma@inzichtimpact.nl

Wilhelmina van Pruisenweg 35
​2595 AN  Den Haag